KNÄCKFLARN MED CHOKLADSMÖRKRÄM

        HEJ PÅ ER!  Hur är läget? Själv är det bara bra. Sitter här på kvällskvisten och njuter av musik och dogten av nybakat.  Ni ser resultatet ovanför:) Dessa kakor bakade jag alltid till mina praktikplatser under min undersköterske- och sjuksköterskeutbildning. De var uppskattade. Hoppas de tyckte om mig med:) Jag pratade nog ihjäl dem:) Stackarna....  Ja, ja tänker ni. Ska hon komma till receptet någon gång? Eller ska hon prata?...     Ca 50 enkla flarn, 25 dubbla  Ugn: 175-200 grader  150 g smör  2 dl havregryn  2 dl socker  2 dl vetemjöl  ½ tsk bakpulver  2 tsk vaniljsocker  ½ dl mjölk  ½ dl ljus sirap    Smält fettet. (Ja, använd smör. Visst kan du köra med margarin men de blir inte lika goda:). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Låt stå en kort stund och svälla lite.  Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper på. Ta drygt 1 tsk till varje kaka. Klicka glest, 10-12 klickar per plåt. De flyter ut.  Grädda i mitten av ygnen ca 5-7 minuter. Var uppmärksam, de bränns lätt. Låt dem svalna en kort stund innan du lossar dem från plåten.   Vill du inte lägga ihop dem med kräm så är de goda som de är.     CHOKLADSMÖRKRÄM:  100 g rumsvarmt smör  1½ dl florsocker  1-2 tsk vaniljsocker  1 äggula  2 msk siktad kakao  Rör eller kör (i matberedare) till en slät smet. Bred på kakan och lägg ihop dem.    NJUUUUUT!!