HALLONCHEESECAKE MED VIT CHOKLAD

HEJ!   Söndag igen. En dag för avkoppling tycker jag. Fortfarande mätt efter underbar middag igår hos goda vänner sitter jag nu här och tänkte förgylla er söndag med ännu en kaka:) Denna kakan ingår i det vetenskapliga kaktestet som jag håller på med. Mycket viktigt! Missa inte:)   Denna åt vi igår på jobbet.  Ha en skön söndag. Själv ska jag snart gå och jobba igen. Kram kak-Ann!!                                                                                                 Ca 10-12 portioner  BOTTEN:  250 g digestivekex  150 g smör      FYLLNING:  400 g färskost, typ Philadelphia  2 dl strösocker  2 ägg  1 citron, rivet skal  3 dl färska hallon eller jordgubbar  100 g vit choklad  3 dl creme fraiche    GARNERING:  3 dl färska hallon, jordgubbar eller blåbär    UGNSTEMPERATUR:  175 grader    GÖR SÅ HÄR:  Mixa kexen i matberedare. Blanda med smält smör. Smörj en springform (25 cm i diameter). Tryck ut kexblandningen i botten samt en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 minuter.    Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, OBS! lätt att glömma sig och ta allt sockret:) ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt.   Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat ca 30 minuter.    Smält under tiden chokladen på låg effekt i micron. Vispa ihop choklad, creme fraiche och resten av sockret.    Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över kakan. Sätt in den i ugnen igen i ca 6 minuter. Låt kakan svalna sätt den sedan i kylen i några timmar eller över natten. Garnera med färska bär.      Lycka till!!