HALLON, CHOKLAD OCH VETENSKAPLIGA KAKTEST:)

                                                                                                                                                                         HEJ HEJ!  Har inte varit skötsam och lagt ut förra helgens kakor som ingår i det vetenskpliga kaktest som pågår på jobbet. Men de kommer nu istället:)         MONIKA AHLBERGS HALLON-OCH CHOKLADPAJ    3 DL VETEMJÖL  2 MSK STRÖSOCKER  125 G SMÖR  1 ÄGG        FYLLNING.    300 G HALLON  50 G SMÖR  3 DL KOKOSFLINGOR  1 ÄGG  1 DL STRÖSOCKER  75 G VIT CHOKLAD    1. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en gryning massa.   2. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i pajform meed hög kant ca 20-22 cm i dm. Nagga och ställ i kylen ca 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.  3. Smält smörettill fyllningen och tillsätt kokosflingorna.   4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda ihop med kokos-smörblandningen.   5. Fördela hallonen i pajskalet. Häll smeten ovanpå. Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Lägg folie på om det blir för mörkt. (Vilket det lätt blev:)  6. Ta ut pajen och strö på den grovt hackade chokladen. Gratinera på 250 grader i ca 4 minuter.  6. Servera med lättvispad grädde eller glass.                              Vad åt vi då mer? Jo något med choklad i. Det kan behövas något sött och gott med choklad i ibland:)                                                                                                                                                                                KLADDKAKA MED DIGESTIVEKEX                                                                                                                                                                         2 DL SOCKER  2 DL VETEMJÖL  ½ DK KAKAO  1 NYPA SALT      125 G SMÖR  2 ÄGG  10 DIGESTIVEKEX  ½ DL KROSSADE DIGESTIVEKEX ATT SMÖRJA FORMEN MED                                                                                                                                                                                                                      Sätt ugnen på 175 grader.  Bryt kexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna i en skål.Smörj en form (gärna en med avtagbar kant) ca 24 cm i dm och bröa den med de krossade Digestivekexen.                                                                                     Smält smöret och rör ner äggen.   Vänd ner smörsmeten i bunken med torra ingredienser. Rör om försiktigt till det blandat sig.  Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 14-17 minuter.                                                                                               Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis stannat. Tag ut och sätt i frysen ca 20 minuter. Skär upp och servera med grädde eller glass.