Fredagskaka ehh paj:)

                                                                                         GOD FÖRMIDDAG!!  Vad ska man göra en fredag? Ni har säkert många svar på den frågan, men mitt är att baka en fredagskaka!! Finns det något bättre en en ljummen, härlig paj med en klick vaniljsås till? LOVAR att ni efter att ha gjort och ätit denna paj kommer att få mer ork över till resten av helgen Här i Eksjö är det ju stadsfest fredag och lördag. Ni behöver något sött för att orka<3 I denna pajen hade jag björnbär, nyplockade mmmmmums! Nu kanske inte alla har direkt lust att rivas av björnbärssnår, har kanske inga i närheten (grannens räknas inte) eller har ingen annan man kan be plocka åt en. Men vad gör det? De finns även i frysen i närmaste affär. Vill ni kan ni använda andra bär, ex hallon, blåbär, krusbär etc.  Här kommer receptet i alla fall!! Ha en härlig helg önskar kakAnn!!!!! (PS. Lite sött är nyttigt:)    Ca 1 liter bär i detta fall björnbär. Häll i lätt smord pajform. ( OBS! Användes frusna bär behövs det ev lite potatismjöl på dem.) Om ni vill kan bären sockras lätt med ca 1 msk socker.    PAJDEG:  2 dl havregryn  1½ dl vetemjöl  100 g smör  1 tsk bakpulver  ½-1 dl socker  Smält smöret i kastrull. Tag av från värmen. Blanda i övriga ingredienser.( Bakpulvret blandat med mjölet) Arbeta ihop till en smulig deg. Strö över bären. In i ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera ljummen med vaniljsås.   NJUT!!  TIPS: Gillar man smultäcket kan man ta 1½ sats smet istället.