Födelsdagskalas

  Att fylla år är roligt att fira att andra blivit äldre är ännu roligare I somras fyllde mamma år då hon var och hälsade på oss i stugan.Det regnade ute och jag var förkyld men vad gör väl det när det vankas sötsaker!! Medan min man körde båt med mamma bakade jag enkla men goda långpannekakor som jag hittat recept på i sommarlektyren. PROVA!!! BÄRRUTOR MED HAVREGRYN Ca 24 st Tid: ca 45 min 125 g smör 3 dl socker 1 ägg 7 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker 3 dl mjölk   FYLLNING: 150 g kallt smör 2 dl socker 2½ dl havregryn Ca 5 dl blandade bär (blåbär, hallon, vinbär, krusbär) Jag använde hallon och blåbär.   1. Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten omväxlande med mjölken under omrörning. 2. Fördela smeten i i bakplåtspappersklädd mindre långpanna. (ca 25x30 cm) 3. Blanda smör, socker och havregryn i matberedare till smulig deg.( Eller kör min mer otåliga variant med att smälta smöret snabbt och sedan blanda i övriga ingredienser till en deg. Då slapp jag diska matberedaren) Fördela sedan ett tunnt lager bär på smeten och smula sedan över havredegen. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, 25-30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. TIPS! Sikta florsocker på före servering. De är goda som de är men kan också serveras som efterrätt, ljumna med grädde eller glass. LYCKA TILL!! Kak-Ann