CITRONKAKA MED VALLMOFRÖN
HEJ IGEN!! Hittade recept på en smarrig kaka med mycket citronsmak som jag älskar;) Denna kakan åt vi på jobbet i fredags. Hugg in:) Ugn: 175 grader Smörj och bröa en form. 200 g smör 3 1/4 dl mjöl 2 1/4 dl socker 3 stora ägg 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 3 msk vallmofrön (jag hade blå vallmo i min) 2 msk rivet citronskal 1/4 dl grädde 85 g ricottaost SOCKERLAG: Saften från 1 citron 1 dl vatten ½ dl socker Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Häll i vallmofrön och det raspade citronskalet. Tillsätt mjölblandningen i 3 omgångar och vispa mellan varje omgång på låg hastighet. Häll i grädden och ricottaosten. Vispa igenom ordentligt. Häll smeten i formen och grädda 50-60 minuter eller tills stickan känns torr. Gör sockerlagen medan kakan står i ugnen. Blanda ihop allt i kastrull. Låt det koka och reduceras till hälften. Häll sockerlagen över den varma kakan och låt den svalna något i formen. Stjälp upp den på galler och låt svalna helt innan servering. Perfekt till kaffe/té i solen på en söndag:)