CITRONKAKA MED VALLMOFRÖN

      HEJ IGEN!!  Hittade recept på en smarrig kaka med mycket citronsmak som jag älskar;) Denna kakan åt vi på jobbet i fredags. Hugg in:)    Ugn: 175 grader  Smörj och bröa en form.    200 g smör  3 1/4 dl mjöl  2 1/4 dl socker  3 stora ägg  1 tsk bakpulver  1/4 tsk salt  3 msk vallmofrön (jag hade blå vallmo i min)  2 msk rivet citronskal  1/4 dl grädde  85 g ricottaost     SOCKERLAG:  Saften från 1 citron  1 dl vatten  ½ dl socker    Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Häll i vallmofrön och det raspade citronskalet. Tillsätt mjölblandningen i 3 omgångar och vispa mellan varje omgång på låg hastighet. Häll i grädden och ricottaosten. Vispa igenom ordentligt.   Häll smeten i formen och grädda 50-60 minuter eller tills stickan känns torr.   Gör sockerlagen medan kakan står i ugnen. Blanda ihop allt i kastrull. Låt det koka och reduceras till hälften.   Häll sockerlagen över den varma kakan och låt den svalna något i formen. Stjälp upp den på galler och låt svalna helt innan servering.   Perfekt till kaffe/té i solen på en söndag:)