CHOKLADTRYFFEL MED FLINGSALT

HEJ HEJ HEJ!  OJ vad tiden går! Alldeles för länge sedan sist! Har knappt hunnit baka heller! Var tar tiden vägen?? Helgen som gick var fantastisk! Fint väder och trevligt sällskap hela helgen:)   Men när jag satt här och var godissugen så kom jag på att jag kan dela med mig av detta underbara recept till er. Jag gjorde dessa till min lillebrors bröllop och de blev omtyckta till min stora glädje!  Tro mig man kan äta alla själv men de smakar bättre om man delar med sig. Perfekta att göra till jul som ju faktiskt närmar sig....:)  Lycka till! kakANN:)                                                                                                                                                                                                           Det blir ca 30 kulor.Det tar lite tid.... ca 2½ timme innan resutat kan avnjutas.         200 g mjölkchoklad  1 dl socker  2 msk vatten  1 dl vispgrädde  1 tsk flingsalt  kakao  ca 200 g mörk choklad    Hacka mjölkchokladen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret på medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas. Häll i grädden. Var försiktig då det bubblat rejält när man gör detta! Om sirapen stelnar låt blandningen sjuda i ytterligare några minuter tills allt har smält. Häll blandningen över den hackade mjölkchokladen. Låt stå några minuter utan att röra. Blanda försiktigt till en slät kräm.   Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur och rör sedan ner saltet. Ställ den sedan i kylen att stelna. Rör om då och då.    Doppa en klick tryffel i kakao så att den inte fastnar i händerna. Rulla till en slät kula. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme.   Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i micron. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt innan de stelnar.   Förvara i kylen.    ÄT OCH NJUT!!!