BLÅBÄRSBAKELSE OCH VETENSKAPLIGT KAKTEST:)

HEJ HEJ!!  UNDERBARA FREDAG!! De flesta går med snabba steg till jobbet, skolan eller vart ni nu går. För ikväll är det fredagsmys!!   Sitta i soffan, skönt och mjukt. Titta på TV, äta gott. Läsa en bok eller lyssna på musik. OCH självklart äta en bit blåbärsbakelse:) Mmmm..  Det bästa är att man gör den dagen innan så man bara kan plocka fram den till fredagsmyset:) Ja jag vet, lägger ju ut denna lite för sent men ni kan göra den till nästa fredag:)  Receptet har jag fått av min namne Ann på jobbet.   Men till nästa viktiga punkt!! Vetenskapligt kaktest!! Vad innebär detta? JO, att ni får delta i en mycket viktig undersökning som har STOR betydelse för hur människor mår:) Vilken mår inte bra av lite godsaker då och då?? Då jag jobbar som sjuksköterska är jag mån om att folk ska må bra:) Därför kommer jag att baka till mina kära helgjobbarkompisar under en tid framöver så de får bedömma olika bakverk. I slutet av året kommer en vinnakaka att koras!! Missa inte detta:)   Vi startar med :  BLÅBÄRSBAKELSE:  OBS! Denna ska frysas och tas fram en timme före servering.       4 äggvitor  3 dl socker  1 dl vetemjöl  3 dl vispgrädde  3 dl frysta blåbär  ½ msk florsocker  TILLBEHÖR:  3 dl frysta hallon  2 msk socker  GARBERING;  50 g mörk choklad    Ugn 175 grader  Vispa äggvitor hårt. Rör i socker och mjöl försiktigt. Bred ut smeten på lätt smort bakplåtspapper i en långpanna.   Grädda i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Låt kallna något innan du vänder över den på ett nytt bakplåtspapper och låt kallna.   Vispa grädden och bred på bottnen. Strö över de frysta bären. Rulla ihop bottnen. Pudra med florsocker.   Frys in rullen inlindad i aluminiumfolie.   Koka ihop hallon med socker i en kastrull ca 5 minuter. Låt kallna.  Smält chokladen. Ringla över kakan. Droppa hallonsås. Skär i skivor och servera.     PS. Vet att bilden är upp och ner:) Men min trötta jobba-helg-hjärna orkar inte hitta ett program som vänder den rätt....