BAKA CHOKLADBOLLAR & CUPCAKES MED VÄRLDENS BÄSTA LINNA

            Hej i blåsten!   Hoppas ni alla har en trevlig första advent:) och att elen fungerar....För då kan ni ju baka om ni inte har lust att ge er ut på skyltsöndag. Gör ni det så håll i lotterna, de blåser iväg! Granen på torget i Nässjö hade blåst ner såg jag när jag skjutsade min kära tvillingsyster Ewa och hennes dotter Linna till tåget i Nässjö. Kan säga att de stackarna sitter på en buss nu då tåget intefick köra resten av sträckan.... Men bara resan går hemmåt så. Vilken tur att vi har bakat och att de har med sig bakverk att äta om väntan blir lång på att få komma hem.                               Vill ge en eloge till Ewa´s jobbarkompis Gerd som givit Ewa en underbar present-sweet liquorice syrup!!!! På så vis Gerd får jag användning av den också TACK! Ewa hälsar arr rediga sorkar gillar lakrits!  Om ni tycker jag är sölig med att ge recepten så kommer de här:  Japp, chokladbollar, de flesta kan väl baka det utan recept. Är man sockergris kan man i alla fall vissa recept utantill att ha i nödfall:) Men, men jag lämnar ett recept på det i alla fall, för i detta receptet ingår Gerd´s lakritssirap, mmmmmmmmums!                                                           CHOKLADBOLLAR MED LAKRITSSIRAP  100 g smör    1 dl socker  3 dl havregryn  2 msk kakao  1 tsk vaniljsocker  2 msk lakritsirap  Arbeta samman allt till en deg. Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokosflingor. Ställ dem kallt att stelna. Skynda sedan att njuta. PS! De som inte har ström kan ju göra dessa ändå!!      Nästa recept som jag och Linna (min systerdotter) bakade var cupcakes. Linna är van att baka. Se så roliga dekorationer vi gjort på dem. Det är bara fantasin som sätter gränser! Baka på kära vänner. Här krävs dock en ugn.  KLASSISKA CUPCAKES  12 st  3 ägg  2½ dl socker  1 tsk vaniljsocker  100 g smör  11 dl mjölk  3½ dl vetemjöl  2 tsk bakpulver  1 nypa salt  Om man vill (är gott) skal och saft av en citron.    CREAM CHEESE FROSTING  60 g mjukt smör  5 dl florsocker  1 tsk vaniljsocker  1 msk färskpressad citronsaft  100 g philadelphiaost  om man vill karamellfärg:)  Strössel eller blommor till garnering      Sätt ugnen på 175 grader.  Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.  Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.  Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner försiktigt i smeten.   Blanda i rivet citronskal samr saften från densamma. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.                                                                                                                                       Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Eller gör som jag, kör det i matberedaren. Om du vill färga frostingen, dela upp den ocg färga på! Bred den sedan på cupcakesen och garnera efter behag och fantasi.   Tack för rolig bakstund Linna!   Lycka till och ha en fortsatt skön söndag!