Veganska pannkakor recept
Jag älskar pannkakor, det är ingen hemlighet. Så fort jag kan eller är utomlands äter jag pannkakor till frukost, helst med nutella på, cuz u know, that's how I do... Hursomhelst. Eftersom jag vill börja äta mer vegetariskt och veganskt har jag försökt hitta ett bra recept på veganska pannkakor som är snälla för min lilla mage och enkla att göra! När jag blev hungrig innan satt jag och googlade, hittade ett recept med TRE ingredienser och bestämde mig för att prova dem! Jag skojar inte när jag säger att de smakade precis som sådana på semester, det enda som skiljde dem åt från andra pannkakor var att de var lite mer kompakta och degiga, om man nu kan förklara det så. Jag har dock inget alls emot det och tillsammans med chokladsåsen (som förövrigt också bara innehöll tre ingredienser) blev det succé! Nu ska jag sluta babbla och ge er receptet, det är ju det ni vill åt, eller hur!För att göra dessa veganska pannkakor behöver du:2 dl havremjöl (eller 2 dl havregryn som du mixar tills det blir som mjöl)2 dl mjölkfri mjölk, dvs mandelmjölk, soyamjölk eller kanske havremjölk1 mogen banan, ju fläckigare desto bättre!Häll allt i en mixer eller smoothieblender av något slag, mixa tills allt är ihopblandat och så du får en jämn smet. Ha i olja av något slag (jag använde kokosolja) i en stekpanna på medelhög värme och häll ut smeten i små plättar. De är redo att vändas när du ser bubblor på ovansidan och när kanterna börjar se lite bruna ut! Medans de tillagas i pannan kan du göra din sås, antingen hallonsås, chokladsås eller något annat gott!För att göra chokladsåsen behöver du:3 urkärnade dadlar (de får gärna ha legat i blöt en stund, de blir lättare att mixa då)1 matsked kakaovatten efter behovmixa allt i en blender och häll över dina pannkakor när de är klara!Jag åt mina pannkakor med chokladsås tillsammans med banan och kokos, vilket var en riktig höjdare! Detta ska jag göra igen!