Vegansk havregrynsgröt x3
Vegansk havregrynsgröt gjord på klippta havrekärnor är min nya favorit. Jag äter det både till frukost och kvällsmat, och älskar det. Jag brukar variera smaksättningen på gröten, men grundreceptet är ändå samma! "Klippta havrekärnor ger ett helt annat tuggmotstånd till gröten vilket ger en grövre och fylligare havregröt. Den kokas med fördel i mjölk för att få en härlig krämig konsistens." -Axa.se Vanliga havregryn valsas och det är därför de blir platta som man kanske är van vid. Steel Cut Oats klipps istället, och det gör att gröten får en helt annan konsistens, som jag älskar. Här kommer receptet! Gröt till 1 person - grundrecept1 dl steel cut oats1 dl vatten1 dl mandelmjölken nypa saltBlanda ihop allt och koka i 7 minuter under omrörning.Några av mina favoritsätt att smaksätta gröten är följande:Kardemumma&blåbärNär gröten kokat färdigt tillsätter jag en matsked lönnsirap, kardemumma efter smak och rör om. Häller upp gröten, serverar med skivad banan och blåbär. Det är riktigt gott, och man behöver ingen mjölk till eftersom gröten är såpass krämig. Äpple&kanelI slutet av koktiden av gröten kokar river jag i ett halvt äpple. När gröten kokat färdigt tillsätter jag en matsked lönnsirap och kanel efter smak. Den andra äpplehalvan skär jag i små bitar och lägger uppepå. Till denna gröt gillar jag att ha mandelmjölk till, men det är en smaksak! Choklad&jordnötssmörIstället för vatten häller jag i en sojamjölk smaksatt med choklad. När gröten kokat upp häller jag lite mindre än en matsked kakao, lite vaniljpulver och en halv mosad banan. Dessutom en sked med jordnötssmör. Jag föredrar Green Choice crunchy, men man gör som man vill! När gröten kokat klart häller jag upp den i en skål, serverar den med resten av bananen i skivor uppepå och några mörka chokladbitar på toppen. Smaklig spis!