Emmas muggkaka
Ibland när man är lite sugen på något chokladigt men inte har någon vidare choklad hemma är det en bra idé att göra sig en muggkaka. Emma har ett riktigt bra recept som jag bad henne skriva ner, så jag delar med mig av det här! Smaklig spis. Ps. Vi använde mjölkfritt smör och mandelmjölk, så idag var den vegansk. Tjoho! recept för 1 muggkaka 1 msk smör 0.5 dl socker 0.5 dl mjöl 1msk kakao 1 tsk vaniljsocker 0.5 tsk bakpulver 1-2 msk mjölk Gör såhär: smält smöret i en mugg och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken, lite i taget så det inte blir för löst, det ska se ut som en tjock kladdkakesmet. Värm sedan i micron i ca 40 sek på full effekt, tiden variera från micro till micro och hur kladdig du vill ha den. Är du inte nöjd med 40 sek, värm då 10 sek i taget för den går från kladdig till torr väldigt fort.