Chokladdoppad krokant
Igår använde jag ännu ett recept ur "Pernillas julgodis" och bakade chokladdoppad krokant. Det smakar i princip som daim, fast godare i min mening. ;-) Det var väldigt enkelt att göra och supergott så detta julgodis kommer jag definitivt att göra igen. Denna receptbok är faktiskt väldigt bra, fylld med massor av goda recept på julgodis och fina bilder till det. Sådant är viktigt tycker jag!Recept: 2,5 dl ljus sirap2,5 dl socker2,5 dl vispgrädde200 g mjölkchokladHäll sirap, socker och grädde i en kastrull och låt det puttra på medelvärme tills temperaturen har nått 130 grader. Har du ingen digital termometer så testa med kulprov. Klä en liten form, cirka 25x25 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt den svalna helt. Smält chokladen över vattenbad och bred över den hårda krokanten. Låt chokladen stelna. Skär i rutor eller som stavar. Förvara svalt i burk med lock.