Chocolate cake pops
Första "julgodiset" bakades nu ikväll haha, det fick bli så kallade cake pops. Dessa är i princip bara gjorda av kakdeg som sedan rullats i choklad men receptet kommer från "Pernillas julgodis". Supergott, enkelt och fint att ha till adventsfikan!100 g rumsvarmt smör1 1/2 dl strösockerca 3 1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsockerca 1 msk snabbkaffe50 g vit choklad50 g + 150 g mörk chokladgrillspett av träströssel eller pärlor"Lägg smör och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir ljust och luftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och snabbkaffepulver i en skål och rör ner det i smörblandningen. Vispa några tag till så att allt blir väl blandat. Hacka de 50 grammen av den vita och mörka chokladen ganska fint. Arbeta in chokladhacket i degen. Forma runda bollar med mjölade händer. Låt bollarna vila i kylen i minst 2 timmar. Smält resten av den mörka chokladen i en skål över ett vattenbad. Spetsa bollarna på smala grillspett eller liknande och doppa dem i chokladen. Låt dem droppa av lite och ställ dem sedan i ett högt glas att stelna. När de är helt stelnade kan man försiktigt lägga dem i en låda med lock och förvara dem svalt - men de är godast att äta rumstempererade."