Min midsommarafton och en glutenfri gräddtårta

Jag hade världens härligaste midsommarhelg. På själva dagen blev jag upphämtad av min moster som körde oss till mina föräldrar. Väl där så blev det en fräsch och härlig sillunch med tillbehör.  Moster och jag hade köpt med oss massa blommor, som av en slump passade alldeles perfekt ihop. Mamma sa flera gånger under dagen hur fina hon tyckte dem var, pluspoäng. :) På eftermiddagen var vi alla lite trötta trots kaffestund, så vi gick upp i varsitt sovrum och vilade en stund. Haha. Älskar att man kan vara så avslappnad med släkten att man tar en paus för vila. Pensionären i mig jublar. <3 Efter vår tupplur skulle min moster iväg, och lite senare droppade en annan släkting in. Medan middagen förbereddes drack vi ett gott vitt vin han hade haft med sig och snackade lite skit. Måste bara nämna att mamma gjorde en helt gudomlig gremolata. Smaken och färgen var så intensiv, yum! Jag åt vegetariskt medan de andra högg in på kött.  Lagom till efterrätten skulle serveras dök Andreas upp. Stackaren som jobbat ihjäl sig från tidig morgon till sen kväll, dagen efter Brexit. Kaos var en underdrift. Jag jag gjorde tårtan! Herre min skapare, vad god den var! Ibland får jag till det med smakkombinationer. Stod på affären och funderade på vad som skulle funka ihop. Egengjord och glutenfri tårtbotten, ekologisk jordgubbssylt, vaniljsås, krossad ananas och soyagrädde och jordgubbar på toppen. Så fruktansvärt god. Vid 12-slaget delade vi på en taxi hem. Andreas somnade så fort han la huvudet mot kudden, medan jag i midsommarmörkret mindes tillbaka över den härliga dagen. Så tacksam över mina föräldrar. <3