Livets lunch på Fig & Olive och andra härligheter

Vi har kommit till första hela dagen i Chicago, nämligen onsdag. Eftersom vi hittade på en massa kul delar jag upp inlägget i två, förmiddag/eftermiddag och eftermiddag/kväll. Nu kör vi! Innan vi åkte till USA gjorde jag lite research på restauranger. Jag hade hört att Chicago är en het matstad, och hittade en del Michelin-restauranger, men de var såklart uppbokade ett halvår framöver - tips om ni vill besöka en Michelin-restaurang. Först ut var Lyfe Kitchen. Ett perfekt ställe för frukost. De hade glutenfria, veganska och alla andra möjliga menyer, så jag jublade såklart. Jag beställde in en grekisk yoghurt med nötter, bär och en chiasylt och en mandellatte. En aning för sött för mig alltihop, men väldigt gott. Andreas tog en omlett som var så god att vi var "tvungna" att gå dit igen. ;) Och de hade ju riktigt fina citat på väggarna som jag kunde känna igen mig i. :) Efter frukosten gick vi ut och promenerade och småshoppade lite. Sammanfattning: jag älskar Chicago! Hur kan det inte vara ett hetare resmål? Stora pampiga och höga skyskrapor blandas med mer pittoreska tegelbyggnader, staden är ren, det är enkelt att hitta genom gatsystemet, större än Stockholm, men inte lika hetsigt som London... <3! Hitta bara! Jag velade lite fram och tillbaka över denna röda dröm från Banana Republic. Var tvungen att passera tre stycken innan jag hittade rätt storlek, efter att jag funderat på saken över lunch.  Inne på Ralph Lauren gick man nästan vilse, så stort var det. Och vackert. Ville typ flytta in dit, som en engelsk dröm från ett tidigare sekel.  Vid 14 var det dags för dagens höjdpunkt - lunch på Fig & Olive! Eftersom det var en varm och underbar dag fick vi plats på uteserveringen under markiserna men solen lyste ändå på min rygg. Perfekt för en onormalt frusen person som mig. Jag beställde in deras Summer Romaine med pinjenötter, vattenmelonsrädisa, picklad rödlök, avocado, tranbär, parmesan med en lätt dressing till. Ni hör ju!  Med ett iskallt glas vitt vin, sallad, värmen, min fina kille och miljön, man mådde ju rätt fint om vi säger så.  Andreas trivdes han också. FYI, paret bakom... Jag tror de var gifta och hon bröt med honom. Där och då. Orkar inte återge de små bitarna jag överhörde, men stämningen var verkligen tryckt under en period. Andreas märke såklart ingenting haha. Hon satt rak i ryggen och tittade på honom hela tiden, han vacklade med blicken och sa I really don't know what to say" osv. Sjukt märkligt, det var som att sitta i en film.  Salladen lämnade lite plats för efterrätt, så jag beställde in en jordgubbsvacherin med jordgubbsmarmelad, jordgubbssorbet, timjan, maränger och grädde. Verkligen ingen succé, den kan ni skippa om ni går hit. Men på riktigt, åk hit! Fransk riviera-miljö, lugn och härlig musik, god mat och duktiga servitörer.Mer om resten av dagen kommer senare!