Himmelsk blåbärspaj
Igår kväll hade vi Ellen och Rickard över på middag. Vi har försökt styra ihop en middag på en helg i evigheter, men det kommer alltid något emellan för någon av oss, så vi bestämde oss för att bryta mot reglerna och köra middag på en valkig vardag. Eftersom jag jobbat hela dagen styrde vi ihop en enkel pasta carbonara med blandsallad till. Och nu, mina damer och herrar, desserten. DESSERTEN. På riktigt, jag ögnade igenom ett recept på glutenfri blåbärspaj, men freestyleade jag. Och himmel och pannkaka vad bra den blev! Jag fullkomligen älskar när jag lattjar lite i köket och så blir resultatet så himla bra. Då känner jag mig som en duktig master chef. Jag tror jag hade 250 g kylskåpskallt smör, 5 dl glutenfritt mjöl, 1 dl glutenfria havregryn, 1 dl socker, 3 tsk vaniljsocker. Blanda ihop. Använd 2/3 och tryck ut i en form. Släng på med en herrans massa blåbär. Smula över resterande degen. Skjuts in i ugnen i ca 30 min på 150 grader. Efter 10 min, släng på lite folie så det inte bränns vid. Servera med Tofuline vaniljglass and voilá!