VEGANSK TRE RÄTTERS MIDDAG
FÖRRÄTT: KRÄMIG MOROTSSOPPA TOPPAD MED CREMÉ FRAICHE & PERSILJASkala och hacka 1 kg morötter och en gul lökStek löken i en kastrull tillsammans med lite olja i några minuterHäll ner morötterna i kastrullen tillsammans med lite citronjuiceTillsätt 800g (två burkar) kokosmjölk och riv även ner ingefära Låt fräsa i några minuter och mixa sedan allting i en mixer tillsammans med lite iMat Matlagningsgrädde och en näve bladspenat!Toppa med vegansk cremé fraîche och färsk persiljaVARMRÄTT: SÖTPOTATISKLYFTOR MED MOZARELLAFYLLDA CHAMPINJONER OCH BEARNAISESÅSSätt ugnen på 200 grader Skölj sötpotatisen och skär dem i klyftor Sprid ut dem på en plåt tillsammans med olja, salt och pepparTa bort själva "pinnen" på svamparna, fyll dem med vegansk mozzarella och körsbärstomaterSätt in potatisen och svampen i ugnen i ca 30 min (håll koll då och då)Häll 0,5 dl veganskt smör i en kastrull tillsammans med 2 msk mjölVispa ihop det och tillsätt sedan 2 dl vegansk matlagningsgrädde och 1 dl vattenHa i 0,5 tsk vitvinsvinäger och 0,5 msk citronjuice i blandningen Tillsätt dragon, persilja, gurkmeja, en nypa socker, svartpeppar och saltKlart att servera!EFTERRÄTT: BANANGLASS MED HALLON OCH PASSIONSFRUKTFrys bananerna skivor i minst 3 timmar (Mina hann bara stå en timme innan gästerna kom eftersom det var något vi kom på i sista minuten.)Mixa dem sedan tillsammans med lite vatten i en mixerServera med en halv passionsfrukt och lite hallon!