DAGENS LUNCH:

STEKTA GRÖNSAKER + KOKT SÖTPOTATIS & BLOMKÅL:INGREDIENSER: 2-3 PORT.2 st Paprikor (valfri färg)Sallad (Jag använde roman sallad) Måttet beror på hur mycket du själv vill ha4 st Tomater1 Rödlök1 Blomkålshuvud2 st Broccolihuvuden (tyvärr kunde jag inte använda mina pga att de inte alls var i bra skick, vi behöver inte gå in på detalj....) Men det fungerade utmärkt ändå!1-2 Sötpotatisar1 Burk med svarta bönor1 Burk majsSalt, Peppar, ChilipepparLimejuiceAvocado (Jag använde fryst)Koriander (Jag använde fryst)Oatly iMat Fraichekokt sötpotatis och blomkål:Skala sötpotatisen och skär upp den i så stora bitar du vill haSkölj och hacka blomkålenKoka sötpotatisen och blomkålen i en kastrull tills de båda är mjukaHäll av vattnetBlanda sötpotatisen och blomkålen med de stekta grönsakernaSTEKTA GRÖNSAKER:Skölj och hacka tomaterna, paprikorna och lökenLägg dem i en stekpanna tillsammans med lite veganskt flytande margarinStek i några minuter och häll sedan på dina bönor och majsenLåt alla ingredienser i stekpannan steka i några minuter innan du blandar det med sötpotatisen och blomkålen!Häll i lite limejuice och kryddor i blandningenGuacamole:Antingen så mixar du alla ingredienser i en mixer eller så följer du stegen nedanMosa avokadon Blanda i iMat Fraichen (så mycket du själv vill ha i, jag tog 1-2 msk)Häll i lite limejuice tillsammans med koriander och valfria kryddor (jag tog salt, peppar och chilikrydda) 0ch blandaKlart!stek burgaren, lägg allt på en bädd utav sallad och servera!