Kocklandslaget
Wow! Vilken bra start på 2016. I söndags åkte jag upp till Stockholm för att spendera fem dagar med de absolut bästa kockarna och konditorerna i Sverige, i kocklandslaget. Jag vann detta när jag var assistent till årets konditor. De två första dagarna förberedde vi mycket. Första dagen gjorde jag endast två saker. Man måste vara riktigt noggrann och allt ska vara perfekt. Och man avslutar inte förrän allting är perfekt. Tålamodsträning!! Måndag morgon började med knivskola hos sundqvist/global och sedan förberedelser. Tredje dagen färdigställde vi "det kalla bordet" som är första delen i OS (som de ska tävla i i höst). Där smakar domarna ingenting utan de är mest utseende som bedöms. Därefter förberedde vi till dagen efter. På onsdagen gjorde jag bland annat maräng och dekorationer till en dessert. På kvällen var det dags att för "det varma köket", då serverades trerätters till 110 personer. Igår åkte jag hem.Kan sammanfatta dessa dagarna som jobbiga (ca 15 timmars jobb/dag), extremt lärorika, inspirerande, bra för framtiden, roliga och verkligen något utöver det vanliga! Första träningen gjord och förhoppningsvis blir det fler. Är så tacksam att jag fått vara med på detta!Blev ganska bortskämd med hotellfrukost och massa restaurangmat! En liten fika han jag och två andra elever med på onsdagen (tror jag) när vi hade lite paus.