VEGANSK SHEPHERD`S PIE

Här om veckan bestämde jag mig för att äntligen laga min första shepherds pie. För er som inte vet vad det är, jag hör er! Innan jag flyttade till London visste jag inte heller vad det var eller hur det smakade. Kort sagt är det en paj utan "degig botten", istället använder man linser som ett köttsubstitut och toppar med potatis.  Detta recept är en liten twist på original versionen, dock helt fantastiskt gott och krämigt! INGREDIENSER *1 kg sötpotatis eller vanlig potatis *3 msk olja *3 dl gul lök *1/2-1 tsk salt  *1 tsk ingefära *2 vitlöksklyftor *1 medel stor morot *1 tsk gurkmeja *1 tsk kummin  *1 tsk Coriander  *1 tsk kanel *2 msk tomat puré *250 ml grönsaksbiljong GÖR SÅHÄR -Sätt ugnen på 210 grader.  1.Börja med att koka upp potatis, ca 15-20 min. Skölj potatisen och mosa md en gaffel/potatismosare, addera 2 msk olja + salt och peppar.  2. Hetta upp oljan i en stekpanna, addera lök och salt. Efter ca 5 min tillsätt ingefära, morot och vitlök-stek.  3.Addera resterande ingredienser och låt det koka/sjuda i ca 10 min. Smaka av, addera mer salt eller övriga kryddor om det behövs.  4. Häll linsblandningen i en ugnssäker form, toppa med "potatismoset". 5.Bakas i ugn ca 15-20 min.  ÄT OCH NJUT!