VEGANSK CURRYGRYTA
-2 msk rapsolja-1 gul lök -3 vitlöksklyftor -3 tomater -1 burk majs (valfritt)-1 tsk malen spiskummin -1 msk paprikapulver-1 tsk gurkmeja-1 tsk curry-3 dl röda linser-2 msk tomatpuré -1 msk soja-1 msk agave/honung-2 dl kokosmjölk-5 dl vatten -1 tsk salt-svartpeppar GÖR SÅHÄR1.Finhacka lök och vitlök, fräs i olja tills gyllenbrun. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, curry, gurkmeja. Fräs ytligare några minuter under omrörning. Skölj linserna väl i kallt vatten. 2.Addera linserna och vatten i pannan, krydda med salt och peppar. Koka upp och låt sedan sjuda på svagt värme under lock ca 15 min. Rör om då och då.3.Tillsätt tomat, tomatpuré, majs, kokosmjölk, soja, och agave. Fortsätt koka till en grötliknande konsistens 5-10 min. Om grytan blir för tjock kan du späda med lite mer vatten. -Serveras till ris, toppa gärna med färsk koriander, rostade sesamfrön och lite chiliflakes.