VEGANSK CHOKLAD TART
BAS -0,5 dl vatten -1 dl färska dadlar-1 dl mandlar -Liten nypa salt CHOKLADKRÄM-2 dl cashew-0,5 dl vatten + 2 msk-1/2 msk citronjuice (valfritt)-3 msk agave/honung + 1 msk kokssocker ev.agave/honung-45g kokossolja ca 7 msk -Liten nypa salt -0,5 dl kakaoGÖR SÅHÄR1.BÖRJA MED CHOKLAD KRÄMEN. -Addera cashewnötterna till en skål, fyll skålen med vatten och blötlägg nötterna över natten. Om du har ont om tid, koka vatten och blötlägg nötterna i ca 1 h. Detta moment gör vi för att nötterna ska mjukna och därefter bli lätta att mixa. 2.Skölj nötterna och tillsätt resterande ingredienser, mixa tills du har en slät och krämig smet ca 5 min i en mixer. Ställ smeten åtsidan.3.Under tiden som smeten vilar gör du botten till kakan. Kombinera alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en smulig deg. Pressa degen i en klädd form. Addera chokladen och ställ i frysen ca 2 h. Detta moment är valfritt men något jag tycker gör kakan lite extra, CHOKLADSÅS!!Chokladen gör du på -4 msk smält kokosolja-2 msk kakao-2 msk agave/honung-liten nypa salt -Blanda alla ingredienser till en slät och krämig smet, när kakan sen stelnat ringlar du chokladsåsen över och eventuellt toppa med ett färskt bär!