HÖSTIG VEGANSK GRYTA

När det kommer till matlagning tror jag ofta att man gör det svårare och omständigare än vad det behöver vara, jag personligen följer aldrig recept utan slänger bara ihop vad jag tycker är gott och tror passa ihop. Våga vara lite risky, addera och uteslut eller byt ut några av  ingredienserna i ett recept..det är då du blir självständig och får självförtroende i köket.  Efter helgen hade jag kvar lite rotfrukter i kylen och då jag inte ville göra mig av dem slängde jag hop en vegansk höst gryta. Så enkel, hälsosam och simpel! INGREDIENSER -1 paket krossade tomater  -5 potatisar -1 paket kidneybönor -2 morötter -1 liten palsternacka -1/2 kålrot -2 vitlökar -1 gul lök -1 tärning grönsaksbuljong (av bra kvalité) -0-1 msk agave -2 tsk soja (kan uteslutas) -Salt/peppar -1 msk rapsolja -1 msk paprikapulver -1 tsk spiskummin -5 dl vatten GÖR SÅHÄR 1.Skala och hacka rotfrukterna. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills gyllenbrun.  2. Addera rotfrukterna + kryddor. Stek ca 5 min 3. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka upp under lock, dra ner värmen och låt puttra ca 25-30 min beroende på hur snabbt rotfrukterna mjukna.  -Häll upp grytan i en skål, toppa med hackad rödlök, tomat, grönt och en klick oatly creme fraiche.