CURRY

Jag har alltid gillat thaimat, kanske för att jag har en förkärlek till jasmineris. Min pappas paradrätt är friterade räkor, sötsursås och ris, något som vi alltid åt när jag var liten. Både min mamma och pappa är väldigt duktiga på att laga mat, pappa brinner för det mer än mamma men det är från dem som jag fått mitt intresse för matlagning. Jag fick alltid vara med i köket och hjälpa till, ville jag baka eller laga mat lät dem mig alltid göra det vilket är något som jag är väldigt tacksam för. Jag lärde mig att läsa recept, ta för mig och tro på mig själv, något jag kommer att föra vidare till mina barn. Blir det fel går det göra om, det är inte mer än så! Tillbaka till mat, i söndags gick jag och G en morgonpromenad och svängde förbi farmers market, där hittade jag massa färska ekologiska grönsaker som fick följa med hem! Väl hemma bestämde jag mig för att laga just thai, så enkelt/fräscht/hälsosamt och gott. Ingredienserna jag valde att använda mig av är *1/2 gul lök* 1/2 paprika* 1/2 zucchini*Stor näve spenat*1 gul tomat*1-2 vitlökar *1 msk curry*1 tsk spiskummin *1 msk paprika pulver *1 tsk gurkmeja (valfritt)*salt/peppar*2 msk tomatpure *1 msk soja*1 burk kokosmjölk (1 dl vatten om curryn behövs späs ut)  -När jag lagar mat utgår jag aldrig efter ett recept utan jag "bara lagar", oftast blir det bra men självklart misslyckas jag också. GÖR SÅHÄR:Stek lök och vitlök i 1 msk kokosolja tills det får en gyllenbrun färg, addera spiskummin/paprikapulver/gurkmeja/curry och låt det stekas i hop med löken ca 5 min. Därefter adderar du grönsakerna, stek i 5 min till. Tillsätt kokosmjölk, tomatpure, soja och låt kokas upp/sjudas i ca 10 min.Servera med jasminris och toppa med cashew nötter och koriander. VOILÀ!!!!