CRÉPE MED ÄPPELKOMPOTT

Finns det något bättre än nygräddad pannkakor? Jag har särskilda minnen från när min mormor alltid ställde sig vid spisen och stekte pannkakor till alla barnbarnen, pappa som ibland stekte pannkakor till middag istället för att äta "vanlig" kvällsmat..till min och min brors lycka. Under sommaren brukar jag oftast äta smoothie till frukost men när vinterhalvåret kryper sig på vill jag gärna ha en stadigare och varm frukost och vad passar då inte bättre än crepes med höstig hemmagjort äppelmos.-3,5 dl mjöl(Jag använder mig av 2 dl bovetemjöl och 1,5 dl sojamjöl)-3 msk agave/honung/kokossocker-3,5-4,5 dl växtbaserad mjölk-1 msk kokosolja till stekningGÖR SÅHÄRBlanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt mjölk och vispa tills du har en slät och krämig smet. I en stekpanna värmer du 1 msk kokosolja, addera 3 msk smet i pannan och stek 1-3 min på varje sida. Upprepa samma metod med resterande smet. Jag har lyckan att få ha ett äppelträd i min trädgård, så för att få en extra touch på crepen kokade jag ihop en egen äppelmos. Det kan låtas omständigare än vad det faktiskt är, detta moment tog mig ca 5 min. ÄPPELMOS-2 äpplen-1 msk agave/honung-1 msk kokolja (kan uteslutas) -1 nypa kanelGÖR SÅHÄR Skala och kärna ur äpplena, Tillsätt lite vatten i en kastrull och häll ner de hackade äpplena, koka på svag värme och rör om regelbundet. Rör ner agave/honung när äpplena mjuknat, därefter låt koka upp igen. Mixa moset med stavmixer till önskad konsistens.Toppa crepen med äppelmos, vik ihop..ät och njuuuut!