Snabba kanelbullar utan jäst
Hej på er! Hoppas ni mår superbra och vaknar upp till en solig dag idag! Här är det riktigt vårväder och solen skiner för fullt. Passar perfekt när man har långhelg! Imorgon åker jag även iväg till Borås så det blir inte så mycket uppdatering på instagram i någon dag, men här kommer jag att ställa in något inlägg som kommer upp.-Förra veckan blev jag riktigt sugen på att baka kanelbullar, men hade ingen jäst och inte heller så mycket tid så jag testade ett recept med bakpulver. Resultatet blev fantastiskt bra och det gick så mycket snabbare än att baka med jäst. Finns det ens något bättre än nybakat kanelbullar och ett glas mjölk? :) Receptet hittade jag på denna blogg: http://blogg.alltforforaldrar.... Recept för 20st3,5 tsk bakpulver75 gram smör2,5 dl mjölk0,5 dl sirap1 krm salt1 tsk kardemumma, malen7 dl mjöl-50 gram smör0,5 dl socker1 tsk kanel-1 st ägg, vispat1 dl pärlsocker-Sätt ugnen på 225 grader. Häll mjölken i en bunke. Smält smöret och blanda ner i mjölken. Tillsätt salt och socker och rör om. Ha i vetemjöl och bakpulver och arbeta den väl, med maskin eller för hand. Degen ska bli mjuk och smidig utan att vara torr. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smör, strö över kanel och socker och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Pensla bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.Låt svalna!