Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Jolineelovsson
  • Jolineelovsson
  • Kategorier
  • Arkiv
  • Om mig

Smörkräm och spackla tårta

2015-03-28

Hejsan hejsan! Ikväll vid åtta-tiden kommer bild på tårtan upp, så ni vet. Detta var ju första gången jag gjorde en "riktig" tårta från grunden så jag är inget proffs eller så.

 

Recept på smörkräm för en tårta på 24cm

150 g mjukt smör

3 dl florsocker

ca 0,5 dl kokhett vatten

1 msk vaniljsocker

 

Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.

 

Sedan tar du ut din fyllda tårta ur kylen och spacklar den med smörkrämen för att jämna ut tårtan. Direkt efter du har spacklat den så täcker du tårtan med sockerpasta eller marsipan.

 

Kramis:*

0kommentarer

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Det mobilfria livet del 2klarahamberg

Smörkräm och spackla tårta

Hejsan hejsan! Ikväll vid åtta-tiden kommer bild på tårtan upp, så ni vet. Detta var ju första gången jag gjorde en "riktig" tårta från grunden så jag är inget proffs eller så.   Recept på smörkräm för en tårta på 24cm 150 g mjukt smör 3 dl florsocker ca 0,5 dl kokhett vatten 1 msk vaniljsocker   Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.   Sedan tar du ut din fyllda tårta ur kylen och spacklar den med smörkrämen för att jämna ut tårtan. Direkt efter du har spacklat den så täcker du tårtan med sockerpasta eller marsipan.   Kramis:*

Föregående inlägg

Smink-tårta

Nästa inlägg

Geisha-fluff

Till bloggens startsida

Jolineelovsson