
Smörkräm och spackla tårta
Hejsan hejsan! Ikväll vid åtta-tiden kommer bild på tårtan upp, så ni vet. Detta var ju första gången jag gjorde en "riktig" tårta från grunden så jag är inget proffs eller så.
Recept på smörkräm för en tårta på 24cm
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker
Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.
Sedan tar du ut din fyllda tårta ur kylen och spacklar den med smörkrämen för att jämna ut tårtan. Direkt efter du har spacklat den så täcker du tårtan med sockerpasta eller marsipan.
Kramis:*