Paj på havrebotten
Hej på er! Hoppas ni haft en härlig start på sommarlovet, om ni fått det än. Till veckan åker jag utomlands tillsammans med några kompisar och deras familjer, och jag får se lite om det kommer något inlägg då. Vet inte om jag kanske ska ta en paus i en vecka eller om jag ska ställa in lite recept, vi får se hur det blir.I helgen gjorde jag iallafall denna himmelska pajen med havrebotten. Hur enkel och smidig som helst att göra och riktigt god verkligen, speciellt om man älskar vaniljvisp. Pajskalet kan man förbereda någon dag innan vilket är toppen om man inte har så mycket tid! Supersmidig om man vill ha något enklare till midsommar! Recept för ca 8 bitar 130 g smör0,5 dl farinsocker2 dl havregryn2 dl vetemjöl0,5 dl kokosflingor 2 dl vaniljvisp/gräddeBär (jordgubbar, blåbär, hallon)-Värm ugnen till 200 grader och smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och blanda i socker, havregryn, vetemjöl och kokos. Tryck ut degen i en spring form, ca 24 cm och tryck upp degen lite på kanterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, tills den har fått en gyllenbrun färg. Låt botten svalna. Vispa vaniljvispen/grädden och skölj bären. Bred ut fyllningen i pajskalet och strö över bären. Pudra med florsocker!