Marängskålar med lemoncurd-grädde och bär
Idag åker jag äntligen till mallorca! Ska bli superskönt att komma till värmen och bara bada och sola en hel vecka. Dock lite tråkigt att det inte blir något midsommarfirande i år, men det får man stå ut med. Igår gjorde jag jätteenkla och söta marängskålar fyllda med lemoncurd-grädde och bär som jag absolut skulle kunna bjuda på vid midsommar. Supersmart om man vill ha något enkelt, som går fort och inte är så mastigt. Perfekt att man också kan göra marängen och fyllningen dagen innan så är det bara att "bygga ihop" bakelsen när gästerna kommer! Recept för 4 st2 äggvitor1,5 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde1 dl lemoncurdbär, t.ex jordgubbar, blåbär- Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitan med elvisp på hög hastighet i en bunke, till ett vitt hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att något rinner ut. Fortsätt vispa på lägre hastighet och tillsätt sockret under vispning. Vispa till en jämn och glansig maräng. Häll smeten i en spritspåse och spritsa skålar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 50-60 minuter. Ta ut marängen ur ugnen och låt svalna. Vispa under tiden grädden lagom fast. Tillsätt lemoncurd och rör om. Fyll skålarna med gräddblandningen och toppa med bär. Servera direkt!