Lucka 8- Chokladdoppad kola

Idag är det dags att öppna lucka 8! Ännu ett julgodis, det kan inte bara vara jag som fullkomligt älskar julgodis? Äter Mycket hellre en hel burk kola än lussebullar faktiskt. SÅ god smörkola doppad i mörk choklad. Passar perfekt med mörk choklad runt den söta kolan, blir en annorlunda smak och inte heller lika sött. Men gillar man inte choklad kan man självklart göra utan.  Recept för 40 st kolor 50 g smör 3 dl socker 3 dl vispgrädde 1,5 dl sirap 200 g mörk choklad En nypa salt- Koka upp smör, socker, vispgrädde och sirap i en kastrull och låt koka på medelvärme tills smeten har nått 125 grader, rör om under tiden. Klä en form 15x20 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna och skär sedan kolan i bitar. Smält chokladen och doppa varje kola i chokladen, strö över lite salt. Låt stelna på bakplåtspapper och slå in i smörgåspapper.