Kladdkaka
Hej på er! Som vissa av er kanske vet har jag varit med i tidningen Julia en gång. Jag har även varit med några gånger på deras hemsida och igår var jag med och tipsade om tre olika kladdkakor. Det kan ni hitta här. En av kladdkakorna var denna med smarriga jordgubbar och jag tänkte dela med mig av receptet även här. Superfint blir det ju också med jordgubbarna! Denna blir såå kladdig, perfekt som en kladdkaka ska vara. Recept 150 g Smör3 ägg2,5 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao½ msk vaniljsocker Jordgubbar Choklad-Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna tillsammans med smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, 24cm. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska vara fast på kanterna och lite lös i mitten. Låt svalna. Skölj och dela jordgubbarna på mitten. Smält chokladen i micron. Häll chokladen i en plastpåse/spritspåse och ringla över jordgubbshalvorna. Lägg på jordgubbshalvorna på kladdkakan!