Kanelbullar
Kanelbullens dag idag! Det firar vi såklart med att frossa i bullar, här är ett recept på riktigt saftiga och goda kanelbullar Recept för 20 st kanelbullar Ca 60 g Smör7 1⁄2 dl vetemjöl1⁄2 dl strösocker 2 krm salt25 g jäst2 1⁄2 dl mjölkCa 60 g naturell kesella Fyllning:50 g mjukt smör2 msk strösocker1 msk kanel Garnering:1 äggpärlsocker Gör så här:Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ganska tunn. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Sätt ugnen på 225-250°. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Lycka till! <3