Kanderade äpplen

Hejhej! Har ni sett de här röda fina kanderade äpplena på marknader? Just dessa har gjort nu i helgen, var mycket enklare att göra än man trodde! Här finns en video när jag gör dessa:) Det gäller att vara riktigt snabb när man kommer till dopp-delen i receptet. Annars stelnar karamellen runtom. Lite svåra att äta bara, men varför ska allt vara lätt? Du behöver: 5-6 st små äpplen3 dl socker1 1/4 dl vatten1/2 msk glykos eller honungröd karamell färg Garnering: strössel, kokos, nötter - Tvätta och polera äpplena blanka. Ta bort skaftet och stick in en pinne i varje äpple. Blanda socker,vatten och honung i en kastrull. Koka sockerlagen på kraftig värme tills termometern visar 140 grader. Tillsätt några droppar rödfärg och rör försiktig om. Doppa äpplena i sockerlagen så att hela äpplet täcks snurra runt så att överflödig sockerlag rinner av, ställ dom sedan i valfritt strössel och låt svalna. Lycka till!<3 hejdååå!