Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Jolineelovsson
  • Jolineelovsson
  • Kategorier
  • Arkiv
  • Om mig

Kärleksmums

2016-06-03

Alltså shiit vad varmt det blev i veckan, badade idag för första gången i år och men det var suuuperkallt. Ska bli skönt med sommarlov nästa vecka så man bara kan ligga på stranden hela dagarna istället för att sitta i ett varmt klassrum.

För någon vecka sedan bakade jag och en kompis supergoda kärleksmums, dessa är perfekta att frysa ned och ta upp när man är fikasugen!

Recept

225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr

75 g smör
0,75 dl kaffe
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Glasyr

 Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna och skär i rutor.


Receptet kommer ifrån Arla.se

1kommentar

Kärleksmums

Alltså shiit vad varmt det blev i veckan, badade idag för första gången i år och men det var suuuperkallt. Ska bli skönt med sommarlov nästa vecka så man bara kan ligga på stranden hela dagarna istället för att sitta i ett varmt klassrum.För någon vecka sedan bakade jag och en kompis supergoda kärleksmums, dessa är perfekta att frysa ned och ta upp när man är fikasugen! Recept225 g smör2 dl mjölk5 ägg4,5 dl strösocker1,5 msk vaniljsocker1,5 dl kakao3 tsk bakpulver6 dl vetemjöl Glasyr 75 g smör0,75 dl kaffe0,5 dl kakao1,5 msk vaniljsocker5 dl florsockerKokosflingor Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna och skär i rutor.Receptet kommer ifrån Arla.se

Föregående inlägg

Hallon- och citrontårta

Nästa inlägg

Hemmagjord glass med kola och daim

Till bloggens startsida

Jolineelovsson