Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Jolineelovsson
  • Jolineelovsson
  • Kategorier
  • Arkiv
  • Om mig

Jordgubb- och nutellatårta

Hej! Nu är sommaren hääär...wiee Igår fick jag sommarlov, så skönt.. massa tid till annat som t.ex att baka  Igår firade vi med en tårta jag bakade, helt underbar. Jag gillar inte tårtor så mycket och speciellt inte de med en gräddig smak. Denna tårta är en blandning av nutella och jordgubbar som inte smakar så sött vilket jag tycker är bra! Tårtbotten Recept för ljus tårtbotten form 24cm   4 st ägg 2 dl socker 1 dl mjöl 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver Vispa rumsvarma ägg och socker tills det är riktigt pösigt, använd elvisp (annars blir din tårtbotten för låg, jag lovar. Jag har testat). Desto mer du vispar desto luftigare och högre blir din tårtbotten. Blanda resten av ingredienserna i en skål med en visp. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandat sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp för kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter.   Lägg tårtbotten i frysen medan du gör fyllningarna.     Jordgubbsmousse (räcker till ett lager & spackling) 4 gelatinblad250 gram jordgubbar1 dl strösocker3 dl vispgrädde Gör så här Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda jordgubbar tillsammans med strösocker i en kastrull. Låt det koka upp.Använd en stavmixer och gör till en puré. Häll purén genom en sil så att kärnorna försvinner.Krama ur gelatinbladen och smält ner dom i purén.Låt svalna kylen medan du vispar grädden lätt. Tillsätt purén och vispa grädden fast. Ställ den återigen i kylskåpet en stund innan du fyller tårtan.  MIn blev väldigt rinnig och inte alls tjock som grädde. Men när man hade fyllt tårtan och låtit den stå ett tag i kylen så stelnade fyllningen till sig.   Ta fram tårtbotten ur frysen och dela den i tre lager. På det understa lagret breder du ut nutella, hur mycket du vill.  På det andra lagret breder du ut lite av jordgubbsmoussen. Sedan lägger du på sista lagret/locket på tårtan.  Spackla sedan hela tårtan med jordgubbsmousse och dekorera med jordgubbar   Låt stå i kylen under natten!.  

Föregående inlägg

Lär känna mig!

Nästa inlägg

Fira sommarlovet med hembakat!

Till bloggens startsida

Jolineelovsson