Höstiga äppel-och kanelmuffins

Hej!  Firade ni kanelbullens dag i söndags? Det gjorde jag, det är inte ofta jag bakar bullar men det är ju så gott!   I helgen bakade jag också lite höstiga äppel-och kanelmuffins, supersmarriga och passar ju bra nu på hösten när äpplena på träden mognar. 12st muffins 2 ägg1,5 dl socker100 gram smör2 dl mjölk2 tsk vaniljsocker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 st små äpplen Fyllning: 1 msk smör2 msk socker0,5 msk kanel - Sätt ugnen på 175 grader.Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar eller klyftor.Sätt på en panna på medelvärme och stek äppelbitarna i smör, kanel och socker några minuter. Ta av från värmen.Vispa upp ägg och socker i en bunke. Smält smöret i mikron och rör ner smör och mjölk i äggblandningen.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i äggsmeten och rör ihop till en jämn muffinssmet.Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en bakplåt (ta då ev. dubbla muffinsformar) och fördela smeten i dem, lägg i äppelbitar och tryck ner dem lite.Grädda äppelmuffinsen i ugnen i 20-25 minuter tills de fått fin färg och har stelnat i mitten. Servera med vaniljvisp eller bara som de är! Hejdå!