Hemmagjorda marshmallows

Hemmagjorda marshmallows, att ha i varm choklad eller som lördagsgodis. Det väljer du själv Ljuvligt goda! Jag är egentligen inte så förtjust i marshmallows, men dessa var verkligen smarriga Fungerar utmärkt som julgodis också, bara att färga de röda och gröna! Du behöver: 2 1/2 msk gelatinpulver2 1/2 dl vatten3 3/4 dl strösocker2 1/2 dl ljus sirap1/4 tsk salt2 msk vaniljsocker   färg smaklös olja till formen2 dl florsocker att rulla bitarna i - Blanda allt gelatinpulver med 1 1/4 dl av vattnet, låt detta stå och svälla i cirka 10 minuter. Tag undertiden fram en kastrull och ha i resterande mängd vatten (1 1/4 dl), socker, sirap och salt. Låt sockret och sirapen smälta på låg värme under konstant omrörning. Värm sedan sockerlagen till 120 grader. Häll försiktigt den heta sockerlagen över det svällda gelatinet. Rör klumpfritt och vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter eller tills det är riktigt vitt och väldigt kladdigt. Tillsätt vaniljsocker och eventuell färg.Klä en liten form, cirka 20 x 30 cm med folie och pensla den med olja. Olja en slickepott och bred ut den kladdiga smeten med hjälp av den. Låt stå i rumsteperatur över natten och skär dem sedan i fina rutor, även här kan kniven behöva oljas in. Rulla rutorna i florsocker så de inte klibbar fast i varandra. Förvara i en tätt sluten burk i rumstemperatur. Jag gjorde även minimarshmallows, skärde en lång remsa och sedan klippte i bitar istället för att skära rutor. Dessa ska jag ha till varm choklad!   Lycka till!<3