Hemmagjorda äppelchips
Har ni haft en fin helg? Det har jag iallafall, bortsett från vädret, hahah. Men det får man väl räkna med under hösten. Jag har varit i Årjäng och firat min kusin som fyllt år och så stannade vi för att shoppa lite i karlstad på vägen dit. Tog en fika på espresso house, är helt kär i deras blåbärspaj, någon som har receptet?? Måste iallafall leta reda på det. Nu till själva receptet, dessa äppelchips har jag gjort i höst. Jätteroliga att göra när de är så enkla. Tycker verkligen om när bakningen ibland blir lite mer "pysslig" och det är helt perfekt att vara inne och baka nu i höstrusket. Jag får iallafall mycket höstkänsla av dessa, både när jag äter dom och gör dom, hahah. Så kul grej att göra ihop med kompisar tror jag! Recept4 st äpplen1 tsk kanel1-2 tsk farinsocker Sätt ugnen på 100 grader. Skölj och ta ut kärnhuset från äpplena. Skiva äpplena till tunna skivor och lägg dem i en bunke. Strö över socker och kanel och vänd försiktigt runt så att alla äpplen blir täckta. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 2-3 timmar. De ska vara torra men fortfarande lite mjuka.Låt svalna och förvara i en burk max 4 dagar.Lycka till!<3