Hemmagjord granola!

Krispig granola som snacks, till glass eller i yoghurten. Spelar ingen roll hur det äts, det är ju bara för gott! Och du kan själv välja vad du ska ha i, beroende på vad du gillar och har hemma. Detta är mitt recept på supersmarrig granola, blir ca 1,5 L. Ingredienser: 9 dl havregryn (glutenfria för ett glutenfritt alternativ, det tog jag)4 dl boveteflingor2 dl solroskärnor1 dl hela linfrön2 dl kokosflingor2 dl grovhackade nötter 1 tsk salt 1 dl honung1 ½ dl vatten¾ dl rapsolja Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Värm vattnet i en kastrull och rör ihop med rapsolja och honung. Häll ner i bunken och knåda in vätskan i grynblandningen. Sprid ut  blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Då undviker man att den bränns längst ut. Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och förvara i glasburk!   Lycka till! <3 Instagram: HÄR Youtube: HÄR