Granola

Hej på er! Hoppas ni mår fint! Denna vecka tänkte jag endast lägga upp lite nyttigare recept. Då min blogg innehåller en hel del socker.. Har ni någon gång ätit granola? Det är så gott. Som en knaprig musli skulle man kunna säga. Du kan äta den med yoghurt, glass, det mesta i princip. Recept för 2 L 9 dl havregryn 4 dl boveteflingor 3 dl hirschgryn 2 dl linfrön 2 dl solroskärnor 2 dl hackade hasselnötter 2 dl hackade valnötter 3 dl kokos 1 dl honung 2 dl vatten 0,75 dl rapsolja - Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Värm vattnet i en kastrull och rör ihop med rapsolja och honung. Häll ner i bunken och knåda in vätskan i grynblandningen. Sprid ut blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Då undviker man att den bränns längst ut. Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och förvara i glasburk!