Glutenfri hallon- och blåbärskaka
Godkväll! Hoppas ni mår bra i vinterrusket, det är verkligem svinkallt nu..burr Perfekt tid för bakning nu när man knappt kan vara ute. Idag tänkte jag visa er ett jättegott och GLUTENFRITT recept! Det är svårt att få glutenfritt att bli gott, men alltså denna kaka är verkligen supergod. Påminner lite om sommar också, vilket kan behövas nu i kylan. Receptet står i gram, men det finns oftast en liten omvandlingstabell på paketen om du inte äger en köksvåg. Recept för ca 6st 4 äggvitor115 g smält smör135 g florsocker50 g durramjöl80 g mandelmjöl Valfri mängd bär - Smält smöret och låt det svalna något.Blanda florsocker, durramjöl och mandelmjöl i en skål.Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Tillsätt smör och torra ingredienser i omgångar, och rör försiktigt med en slev precis så att det blandar sig men så att smeten ändå behåller luften. Spritsa ut smeten i muffinsformar eller bred ut i en liten form. Smeten växer inte så mycket i ugnen, så du kan fylla nästan ända upp. Tryck ner bären. Baka i 225°C i 13-16 minuter, tills det är fin färg på ytan. Lycka till!