Cookie dough cheesecake
Ser ni vilken godbit? Fryst cheesecake med cookie dough botten och lite kolasås på toppen, fantastiskt gott!Perfekt valborgsdessert som inte är för svår att göra :) Serveras lite halvt tinad eller helt fryst, då blir den mer glassaktig Recept för en form på 24cmBotten150 g rumsvarmt smör1 dl farinsocker eller rörsocker0,5 dl strösocker1 ägg4 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker75 g chokladknappar- Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget, vispa lite till och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en jämn deg. Blanda sist i chokladen. Plasta in degen och lägg in i kylen medan du gör smeten. Cheesecakesmeten 3 ägg1,5 dl strösocker2 tsk vaniljsocker200 g färskost3 dl vispgrädde- Separera äggulorna från vitorna, lägg äggulorna i en bunke och spara vitorna i en skål tills senare. Vispa ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker till en vit, pösig smet med elvisp. Tillsätt färskosten och blanda till en jämn smet. Vispa grädden lagom fast i en egen bunke och rör ner i smeten. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum med elvisp och blanda försiktigt ner i smeten. Klä en springform 24cm med bakplåtspapper i botten. Tryck ut kakdegen så att det täcker botten på formen.Häll smeten över bottnen och ställ in i frysen minst 4 timmar. Toppa med kolasås, grädde och en halv chocolate chip cookie om du har!