Chokladkaka på 2 ingredienser
Heej! Hoppas ni mår bra! Tror ni är taggade på att se receptet med bara 2 ingredienser till denna? Supersmidig att göra! Jag blev inte riktigt nöjd med smaken på min kaka men vill gärna göra den igen med en annan choklad. Om ni ska testa denna kaka tycker jag att ni ska välja en choklad som ni VERKLIGEN gillar och som inte är för mörk. Jag tog en ljus och en mörk och tyckte det blev lite för stark smak. Den kommer att smaka så som chokladen du väljer. - Räcker till 8-10 bitar 200 g choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar)3 ägg GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål. Blanda ner gulorna i chokladen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Servera gärna kakan med vispgrädde eller ät den som den här. LYCKA TILL!