Chocolate chip cookie cake med kolagömma
Hej på er, hoppas ni mår finfint! Jag har varit lite sjuk nu i helgen men tröstade mig själv med att baka lite gott att mumsa på. Ser ni vilken stor chocolate chip cookie? Jag tänkte visa er ett makalöst recept på denna chocolate chip cookie cake med kolagömma. Denna kaka är verkligen lika god, eller till och med godare än den låter och ser ut. Grundreceptet till denna kaka har jag hittat hos duktiga Bakamedfrida! Ser ni? När du skär i kakan rinner det ut härligt len kolakräm, MUMS! Recept för 10 bitar 200 g mjukt smör1.5 dl Brunt farin strö1 dl Strösocker3 tsk Vaniljsocker2 Ägg4.5 dl Vetemjöl1 tsk Bakpulver0.5 tsk Salt2 dl Chokladknappar eller hackad choklad En halv burk (397g) karamelliserad mjölk - Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm med bakplåtspapper.Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt.Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.Arbeta ner resten av ingredienserna. Spara några chokladbitar.Bred ut häften av kaksmeten i formen så att botten täcks. Häll över den karamelliserade mjölken och bred ut. Spara ca 2 cm marginal till kanten. Bred ut det sista av kaksmeten och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.Kakan ska ha fått en fin färg. Strö över den sista chokladen precis när du tagit ut kakan. Låt svalna och servera med en klick vaniljglass!