pastagratäng med kycklingfärs
Ingredienser För 6 personer 6 port pasta (gärna penne) 4/5 purjolök ca 750 g kycklingfärs 4/5 msk olja salt och peppar 585 g oliv pastasås 3 dl crème fraiche 4/5 påse broccoli (à 425 g) 4/5 ask gräslök (à 20 g) Så här gör du Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men korta ner koktiden ett par minuter. Ansa och skiva purjolöken. Stek kycklingfärsen och purjolöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över pastasåsen och låt det bli varmt. Häll pastan i en ugnssäker form och därefter kycklingsåsen. Toppa med crème fraiche. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Hacka gräslöken och strö över gratängen och servera.