GREKISK PAJ - recept
En av mina favoritpajer är en egenkonstruerad variant. Det var egentligen mamma som råkade skapa den genom att slänga i lite vad som fanns i kylen, och jag tror att det ofta blir som godast då man gör just så. Vi kallar deb grekisk för att den innehåller många typiskt grekiska ingredienser.Det här behöver du:PajdegÄggstanningFetaostOliverSoltorkad tomatSpenatBörja med att knåda ihop degen. Ta ett vanligt pajdegsrecept eller blanda ihop mjöl, smör, mjölk och vatten på ett skickligt sätt. Lägg ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, tryck ut degen och förgrädda den i 10 min. Kom ihåg att nagga degen med en gaffel först!Medan du förgräddar bottnen kan du blanda äggstanningen och förbereda ingredienserna. Blanda ägg, mjölk och kryddor (salt, peppar, oregano) eller följ ett eget recept på äggstanning. Skär alla ingrefienser i mindre bitar. Då bottnen är förgräddad fyller du den med alla godsakerna och häller stanningen ovanpå. Se till så att allt är någorlunda täckt. Grädda sedan i en halvtimme eller tills pajen har fått en fin färg och ser god ut. Låt svalna lite och avnjut sedan med en sallad och valfri dryck! Mums!Kram,Johanna