Sopprecept

Hej hallå i stugan!Var ni en av dom som var helt galna igår gällande black friday? Jag fick ångest bara jag gick in på min mail, hade blivit helt överöst med mail.. hela dagen kom det bara mer och mer black friday erbjudanden. Nej jag kan tänka mig att kika på någon hårprodukt på nätet men that's it, rea dagar är alltid så kaotiska att det är nästan inte värt det att fynda när man blir så psykisk utmattad efteråt när man trängts med halva Sverige inne i en minimal butik.. Vill inte ens tänka på hur outhärdligt det är i USA..Vet att det blivit himla mycket mat inlägg/snack på sistone så ni får hojta till om ni börjar lessna haha.. Men måste dela med mig av detta super recept som jag och D hittade förra helgen som blev så gott, väldigt uppskattat blev det. Lätt men ändå lite lyxigare än bara en vanlig plain soppa. Glöm inte att köpa något gott bröd till!Pumpasoppa med mandel och vitlöksfrästa champinjoner.En gul lök2 stora potatisar. En butternut pumpa (ca. 800 g) Olja2 dl vitt matlagningsvin (finns på Ica/hemköp tex så du behöver inte gå till systemet som jag först tänkte... apjobbigt.)Crème Fraiche full fetthalt. 2 grönsaksbuljongtärningarToppingen250 gram champinjoneren halv kruka rosmarin1 dl skalad mandlarVitlöksklyftor efter smak SmörHacka löken och skala och tärna potatisen. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar. Fräs potatis och lök i olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan och häll på vinet. Låt koka någon minut. Tillsätt buljong tärningarna och en liter vatten. Koka i cirka 10-12 minuter tills pumpan är mjuk. Tillsätt crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Hacka rosmarinen. Rosta mandlarna på medelvärme i en torr stekpanna så att nötterna får lite färg. Skölj av och hacka champinjonen i önskad storlek. Stek i smör och pressa över vitlöken, vänd ner rosmarin när svampen fått färg. Voila! Middagen är färdig. Toppa soppan med mandlarna och svampen, det höjer verkligen den simpla med ack så goda soppan.