mattips!

Nu ska vi ta några minuter till att prata om pumpor. Nej inte halloween pump snack, jag kommer inte kärna ur en pumpa och göra en gubbe av det.. Är jag den enda?! Vi har aldrig gjort det, inte ens när jag var liten. Men kan inte påstå att jag känner någon förlust, ser bara fruktansvärt kladdigt ut..Nu ska vi prata om att förtära dessa istället, jag gjorde en maträtt med pumpa för första gången för något år sedan och fattade i princip ingenting, hur tillagade man denna, vad ska man skära bort, hur ska det smaka, när vet jag att det är klart osv. Men gav det en chans. Våga testa, jag blev glatt överraskad och nu tänkte jag dela med mig av en superlätt soppa av butternutpumpa. Känner att keep it simple till en början. Finns ju massa olika pumpor och dom skiljer sig en del i smaken och so far så är butternutpumpa min favorit. Recept:1 butternutpumpa1 purjolök2 äpplenGrönsaksbuljongIngefäraVitlöksklyftorTimjanSkala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i 2*2 cm bitar (med andra ord skär i bitar som inte är för stora för då tar det lååååång tid när den kokar.) Skär upp purjolöken och äpplet. Fräs pumpa, löken, äpple, vitlök och 2 cm ingefära i olivolja.Tillsätt 1 liter vatten och två buljongtärningar. Låt koka tills pumpan är mjuk (cirka 15 min), tillsätt torkad timjan och salt. Mixa soppan. ÄT!