Saffran

Kom över ett recept på saffransbullar häromdagen när jag slöbläddrade igenom fejjan. Tänkte att dessa måste jag göra så jag gjorde dom idag. SUPERDUPERGODA BLEV DOM OCH JÄTTELÄTTA VAR DOM ATT GÖRA så därför förtjänar dom ett eget inlägg tycker jag. Hängiven bloggare som jag är dokumenterade jag varje moment med kameran.      Det första elementet i denna procedur är att ta fram en lagom stor bunke, en slev samt ingredienser som behövs för att färdigställa dessa saffransbullars födelse.      Arbeta samman degen i några minuter (görs bäst med en elektrisk apparat, skippa träsleven). Låt degen jäsa i 1 h så bullarna blir riktigt fluffiga och uppburrade.      Medan degen ligger och myser är det ett bra läge att sätta igång med fyllningen. Jag gjorde två olika: en med hackad vit choklad, smör & florsocker och en med mandelmassa & kanel.      På agendan härnäst står det att ska vi dela upp degen till 24 små klumpar som sedan ska formas till runda bollar. Därefter ska vi förstöra bollarna genom att gräva en liten grop där fyllningen ska få plats. Täpp igen bollen mycket noga så inte innandömet trillar ut i ugnen och placera dom på en plåt med "skarven" längst ner. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 6-8 min.      Efter ovanstående tidintervall kommer en sagolik doft av saffran stiga sig i köket och då vet man att nu e det dags att släppa ut dom små härligheterna. Sen e det bara att pensla dom med smält smör för att sedan doppa i strösocker och..........................       VOILÀ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     Mumsfillibabba